De juiste focus door Gods ogen vinden

Na enige tijd van afwezigheid, een nieuwe blog. In de afgelopen maanden is de Here een proces begonnen, waar ik scherp mocht stellen en de juiste focus op Zijn plan mocht en kon ontvangen. Zonder te weten wat de route zou zijn. Een soort van kaartlezen zonder kaart, maar wel weten welke kant je opgaat. Een blik door Zijn ogen en met de focus die Hij heeft. Want als je het gevoel hebt dat je naar iets opzoek bent, maar niet weet wat je zoekt? En vind je dan wel waar je voor bidt? In Lucas staat geschreven: En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. (Lukas 11:9 HSV)

In de afgelopen periode heeft de heilige geest mij meerdere keren aangespoord om een nieuwe blog te schrijven. Verschillende onderwerpen, passeerde de revue, maar geen één haalde mijn laptop. Net of er nog dingen gezegd en gedaan moesten worden, voordat ik deze blog op papier kon zetten.

Het is de eerste ochtend van onze vakantie en ik ben vroeg uit de veren. Net als de rest van de camping, is mijn huisje nog in diepe rust. Na mijn vaste ontbijt en een kop koffie, ervaar ik dat ik iets moet gaan doen. Ik pak mijn bijbel en sla deze open, maar na het lezen van een paar zinnen merk ik dat dit niet het juiste moment is. Ik probeer mij te herpakken en de rust te zoeken, maar tijdens het lezen krijg ik een beeld van een bospad waar de zon de bladeren kietelt met zijn eerste warme stralen. Ik zie mijzelf lopen en ben druk in gesprek met mijn Vader. Ik twijfel geen moment, trek mijn sportkleding aan en ga op pad.

Buiten gekomen voel ik de ochtendkoelte, voordat de warmte aanbreekt. (Toen zij het geluid van de Here God hoorden, die in de hof wandelde in de avondkoelte, verborgen de mens en zijn vrouw zich voor de Here God tussen het geboomte in de hof. Genesis 3:8 NBG51) Met mijn koptelefoon op, hoor Dante Bowe de schoonheid van God benoemen als ik de camping afloop. Ik heb geen idee welke kant ik op kan en laat mij leiden door de heilige geest. Van een asfaltweg langs weilanden, beland ik op een bospad waar ik na enige tijd lopen, hetzelfde beeld zie zoals ik eerder die ochtend heb gezien. Het raakt me, om te zien hoe mooi onze Vader deze plaats heeft gemaakt. Al die kleuren, geuren en schilderachtige plaatjes.

Ondertussen ben ik gesprek met degene waar ik het liefste mee praat, Jezus. Ik dank Hem voor deze dagen, de afgelopen periode en nog 101 dingen. Ook deel ik mijn strijd en de stappen die ik de afgelopen periode hebt gezet. Maar ook de volgende vragen, stel ik aan Mijn Vader:

Wat is mijn doel, bediening en waar mag ik mij naar uitstrekken?

Deze vragen komen al enige tijd terug in mijn gebeden. Ik benoem ze specifiek, gedetailleerd en deel met Hem wat ik al heb mogen ontdekken in Zijn plan. Want als wij specifiek zijn in ons gebeden tegenover Hem, is Hij ook zeker specifiek in het beantwoorden en zegenen. Lang ben ik te algemeen geweest in mijn gebeden en ontving ik hierdoor ook één algemene antwoord. Een voorbeeld hiervan: ik kreeg een droom dat ik mailtjes verstuurde naar God. Deze waren kort, praktische en soort van zakelijk. Soort van Martha mail.

De antwoorden die ik ontvang, waren van hetzelfde kaliber of als een soort out of office replay. Maar in die zelfde droom, kreeg ik een mail, waar Jezus mij wel specifiek antwoord gaf op iets waar ik ook tot op de kleinste detail gebed had gevraagd. Want voor dat onderwerp, had ik de tijd genomen om aan zijn voeten plaats te nemen en te luisteren net als Maria. Rechtstreeks vanuit de storm in de stilte.

Ondertussen hoor ik Brandon Lake zingen, its not the building you wanna fill but my empty heart (https://youtu.be/EMfcAzJhUxo)

Ik deel mijn hart tijdens het lopen en leg het plaatje vast wat ik die ochtend op mijn hart kreeg. En denk terug aan de woorden die mijn man eerder deze week sprak: Ons hart is de kerk en huis van de Here. Voldaan loop ik terug naar ons huisje. Aangekomen maak ik mij klaar voor de dag en gaan wij samen naar het onderwijs wat op de camping wordt gegeven. Na een omweg en enige afleiding, loop ik de zaal binnen waar de aanbidding al in volle gang is. Al snel kan ik mij volledig richten op Hem en kan ik de eerdere afleiding loslaten. Jezus groot maken en bezingen is het heerlijkste wat er is.

Als het onderwijs start, wordt er een vraag gesteld om over na te denken en een statement gedropt:

Vraag: Welke leugen houdt jou klein?

Terwijl ik deze woorden hoor denk ik aan een songtekst die laatst mijn aandacht trok. In de tekst wordt er benoemd dat er een versie van jezelf is ontstaan die jijzelf niet leuk vindt. Het komt door keuzes die ander maakt, een verandering maar met een invloed en waardoor jezelf soms niet herkent. Hierdoor doe je je in sommige situaties anders voor, kan jij niet je ware ik laten zien. Zo invloed kan zijn dat iedereen iets van je wilt en je beziggehouden wordt, je hierdoor je tijd met God mist. Of niet uitkomt voor de ware identiteit. En dan in je schietgebed benoemt, oh Here sorry dat ik zo druk ben. Ik weet niet hoe het komt.

Daarom is het belangrijk om te leren over je identiteit. Wie ben ik en wat is de bedoeling? Leer jezelf door Jezus heen kennen, want hij kent je het allerbeste, aangezien hij je heeft gemaakt. En toch wil Hij het ook van ons zelf horen en dat wij onze eigen ik in Hem mogen ontdekken. Door het uit te spreken en er na te handelen, mogen wij ontdekken hoe hij ons ziet en wat Zijn bedoeling met ons is. De Here wil dat wij ons bewust zijn van de leugens die ons afleiden en klein houden. En een bewustwording hebben waar wij ons mee bezighouden.

Door iets klein te houden, onthoud je het van groeien

Het statement volgende hierop:

Statement: No compromise

Als ik het statement hoor, krijg ik de volgende woorden op mijn hart: Uitstappen, lef en groei! Soms krijg je iets aangereikt en zie je niet wat je in handen hebt. Dit kan je zien als cadeautjes van God. Als ik dit opschrijf, ervaar ik een knipoog van mijn Vader. Als antwoord op ons gesprek van die ochtend. Als je groeit en wandelt met God, laat hij jou zien wat je nodig hebt en waar je focus op mag zijn. Je Krijgt even Zijn bril op en hij laat zien waar de juiste focus op gericht mag zijn.

Ik heb een lange periode gebruik gemaakt van allerlei reddingsboeien in mijn leven, om te overleven. Terwijl ik al ben gered en betaald door God onze Vader. Deze boeien zijn leugens die vijand je aan praat en laat denken dat je deze allemaal nodig hebt in je leven. Terwijl je bootje juist ondergaat en de reddingsboei de tegenovergestelde werking heeft. Ook als je omringt ben door allerlei grote oranje objecten, ben je een makkelijk doelwit. Daarom is het van groot belang dat wij geen compromissen meer sluiten, maar ons richten op het gene wat Jezus voor ons voor ogen heeft. Dit kan het ontdekken van je talenten en gave zijn, de volgende stap in je bediening of afscheid nemen van dingen die je afleiden.

Want God creëert en inspireert en de vijand imiteert

Het is daarom van groot belang dat wij ons wapenen tegen de vijand en bewust onze wapenuitrusting aantrekken die God ons geeft:

Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden. Houd dan stand, uw middel omgord met de waarheid, en bekleed met het borstharnas van de gerechtigheid, en de voeten geschoeid met bereidheid van het Evangelie van de vrede. Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen. En neem de helm van de zaligheid en het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord. (Efeze 6:11-17 HSV) Zoals wij hier lezen, bestaat de wapenuitrusting uit 6 punten. Maar ik heb in mijn wandel mogen ontdekken dat er nog 1 punt is die aan de wapenuitrusting toebehoort: Punt 7: Gebed, Strijdend en scherp

Hiermee zal de vijand wel 2 x nadenken voordat hij de aanval zal inzetten. Laten wij niet schromen en de aanval op de vijand inzetten en deze laten weten dat er met kinderen van de allerhoogste niet te spotten valt.

Als ik vrijdagavond na de laatste dienst naar huis rij en afscheid heb genomen van de mensen die wij hebben ontmoet, denk ik aan alle momenten van deze vakantie. Dat ik deze week heb mogen soaken (doordrenkt worden) in de goedheid van God. De Here bepaald mij ook bij een beeld wat Corrie ten Boom ooit deelde:

Een groot wandkleed van de achterkant, vol losse draadjes, knopen en iets wat niet de schoonheidsprijs verdient op het eerste gezicht. Maar als het kleed wordt omgedraaid, zie je een prachtige bloementuin. Vol in kleur en wat een prachtig aangezicht heeft.

Zo voelde ook de afgelopen periode en begin van de vakantie, met losse eindjes en situaties die in de knoop zaten en waar de situatie menselijk onmogelijk leek. Maar de Here stuurt mij terug naar huis met mooie inzichten, nieuwe doelen en scherp gestelde focus van en op Hem.

God is onder u aan het werk. Hij zorgt ervoor dat u Hem graag wilt gehoorzamen en dat u ook doet wat Hij van u vraagt. Zo bereikt Hij zijn doel. (Filippenzen 2:13 HTB)

Als ik mijn blog aan het afronden ben, valt mij op dat deze blog alle puzzelstukjes van de afgelopen periode samen laat komen. Al mijn noties en teksten van mijn gesprekken met de Heer maken een geheel. Hij reikt de losse stukjes aan en het is aan ons de puzzel compleet te maken.

2 gedachtes over “De juiste focus door Gods ogen vinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s